Is een Maltipoo hypoallergeen? Ja en Nee.


is een maltipoo hypoallergeen

De Maltipoo is een relatie nieuw “designer ras”. Dit wordt zo genoemd, omdat het ras door de mens ontwikkeld is. Het is een lief, speels en intelligent maatje dat zeer geschikt is voor gezinnen en beginners.

Is een Maltipoo hypoallergeen? Het antwoord is ja en nee. De meeste Maltipoo’s zijn hypoallergeen, maar dit is niet standaard het geval. Dit ligt aan de kruising. Informeer dus altijd goed bij de fokker en ga er niet blind vanuit.

Waarom is de ene Maltipoo dan wel hypoallergeen en de ander niet? Dit heeft dus te maken met de kruising. Als een hondje bijvoorbeeld (veel) meer Maltezer in zich heeft, kan het zijn dat de hond niet hypoallergeen is. Heeft het hondje meer Poedel in zich, of is het een mooie mix, dan is het hondje waarschijnlijk wel hypoallergeen.

Waar ben je precies allergisch voor?

Daarnaast is het belangrijk om te weten waarvoor je precies allergisch bent. De meeste mensen zijn allergisch voor hondenharen. De Maltipoo verhaart over het algemeen niet, doordat hij gekruist is met de Poedel. Dus mensen die allergisch zijn voor hondenharen, kunnen waarschijnlijk goed tegen de Maltipoo.

Maar er zijn ook mensen die allergisch zijn voor de huidschilfers, of het speeksel van honden. Is dit het geval, dan blijf je last houden van een allergische reactie bij de Maltipoo.

Twijfel je waar je nu precies allergisch voor bent? Laat je dan testen bij de dokter.

Hoe vind ik een hypoallergeen nestje?

De zoektocht naar een Maltipoo nestje kan even duren. Het ras is relatief nieuw en daarnaast razend populair. Een nestje is dus zo gereserveerd.

In dit artikel beschrijven we hoe je een goede fokker vind.

Fokkers vermelden het vaak op hun website als hun hondjes hypoallergeen zijn. Maar het is verstandig om gewoon even te bellen en te informeren.

Als je een beetje geluk hebt, is er een kennis in de omgeving die een Maltipoo nestje heeft. Maar in dit geval weet je niet zeker of het hondje hypoallergeen is. De eigenaar weet dit waarschijnlijk ook niet, als het om een “hobby nestje” gaat. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een paar keer te gaan kijken en te knuffelen. En zien hoe je lichaam reageert.

Wil je meer weten over de Maltipoo? In dit artikel lees je alles over het karakter, de verzorging, opvoeding etc. en wil je weten hoeveel beweging een Maltipoo nodig heeft? Lees dan dit artikel.

Recent Posts