Top 4: Beste Bench voor Grote Hond


bench grote hond

Een bench is een ontzettend handig hulpmiddel. Je kunt het goed gebruiken om je pup of hond te trainen, maar ook gebruiken als slaapplek of een plekje waar je hond zich terug kan trekken. Het aanbod benches is enorm groot. Maar welke maat heb je nu echt nodig? In dit artikel vertel ik je alles wat je hierover moet weten.

Ik heb bij het selecteren van de beste benches gekeken naar populariteit, kwaliteit, merk, doeleinde, prijs en klant ervaringen.

Waarom een bench?

Een bench is een handig hulpmiddel om je puppy of volwassen hond mee te trainen of rust te geven. Soms heeft een hond rust nodig, vooral als er andere dieren of kinderen in huis zijn. In de bench kun je je hond die rust geven, zonder dat je hem in de gaten hoeft te houden.

Een bench kan ook erg handig zijn wanneer de dierenarts je hond rust heeft aangeraden, bijvoorbeeld wanneer hij zich bezeert heeft of wanneer er een ingreep is gedaan. De bench dwingt je hond rustig aan te doen, zodat hij of zij zichzelf niet verder kan verwonden.

Beste bench voor grote honden (XL)

Allereerst kijken we naar grote honden (XL). Denk hierbij aan rassen als de Golden Retriever, Labrador, Herder, Bordercollie, Boxer, enzovoort. Heb je een grotere hond? Scrol dan even verder naar beneden, daar bespreek ik benches voor XXL honden. 

1. Standaard bench voor grote hond XL

107 x 69 x 76 cm

hondenbench voor grote hond

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Betaalbaar en van prima kwaliteit. Onze aanrader: Deze stevige, zwarte bench van A-merk kwaliteit. (voor een mooi prijsje)

De bench heeft een afmeting van 107 x 69 x 76 cm en is gemaakt van 3 mm dik draad in zwarte kleur. De bench heeft twee deuren die elk voorzien zijn van twee schuifsloten.

Het heeft een stevige onderbak met antislip laag. Er zit geen kussen of matje bij, wat sommige honden wel zo prettig vinden. Je kunt er een kussen of matje bij kopen. Zelf leg ik altijd een goedkoop fleecedekentje plat op de bodem van de bench. Deze gooi ik regelmatig in de wasmachine en soms vervang ik ‘m voor een nieuwe.

2. Beste Heavy-duty bench voor grote hond XL

108 x 71 x 78 cm

heavy duty honden bench

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Heb je een hond die angstig of druk is in de bench en probeert uit te breken? Dan is de bovenstaande bench niet geschikt. Je hebt dan een stevige, heavy-duty bench nodig. Één met extra versteviging waarvan het gaas niet meebuigt.

Deze Heavy-duty XL bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 108 x 71 x 78 cm en is geschikt voor hondenrassen als de Golden Retriever, Labrador, Border Collie etc.

De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar. Extra handig, de bench is voorzien van wieltjes en is hierdoor makkelijk (en zonder schade te maken) te verplaatsen.  

3. Beste bench voor extra grote honden (XXL)  

121 x 74 x 81 cm

beste hondenbench newfoundlander berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Heb je een heel groot hondenras? Denk hierbij aan hondenrassen als de Newfoundlander, Berner Sennen, Sint Bernard, Mastiff, Ierse Wolfshond, Deense Dog, Cane corso, enzovoort. Dan heb je toch een nog iets grotere bench nodig.

De onderstaande bench heeft een afmeting van 121 x 74 x 81 cm en is gemaakt van stevig, A-merk kwaliteit 3 mm draad. De bench heeft een mooie, zwarte kleur.

Ook deze bench heeft een stevige onderbak met antislip laag en twee deuren, elk voorzien van twee stevige schuif sloten. De bench heeft een mooi prijsje.

Beste Heavy-Duty bench voor Extra grote hond (XXL)

123 x 75 x 81 cm

heavy duty honden bench

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Is jouw Berner Sennen, Mastiff, Newfoundlander of Cane Corso wat angstig of probeert hij soms uit te breken? Dan is de bovengenoemde bench niet voldoende. Je hond zal waarschijnlijk de deurtjes verbuigen. Een heavy-duty bench is dan het meest geschikt.

Deze XXL heavy duty bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 123 x 75 x 81 cm. De bench is gemaakt van hoge kwaliteit metaal met antraciet/grijs epoxy coating. De uitneembare onderbak is gemaakt van kunststof. Hij is prijziger dan de bovengenoemde bench, maar ook vele malen sterker. Het is het geld absoluut waard, naar mijn mening. Helemaal als jouw hond een uitbreker is en je wilt voorkomen dat hij zich bezeerd.

De bench heeft een deur met stevig schuifslot aan de voorkant, maar de bovenkant kan ook open. Onder de bench zijn vier wieltjes bevestigd, zodat je de bench makkelijk, zonder schade te maken kunt verplaatsen.

Van pup naar volwassen hond in één bench

Het is van belang dat de bench qua afmeting precies goed is. Als je een pup hebt en deze laat slapen in een veel te grote bench, is de kans groot dat hij zijn behoefte gaat doen in het ‘lege stuk’.

Het is absoluut niet nodig om een aparte, kleinere bench voor een pup te kopen. Zet simpelweg een krat of doos op de kop in het lege gedeelte van de bench. Zo verklein je de ruimte en blijft er geen ruimte over voor een plasje of poepje.

Hoe lang mag een volwassen hond in de bench?

Een slapende hond kan gemakkelijk een hele nacht volhouden in de bench. Het lichaam van je hond zorgt er namelijk voor dat hij of zij ’s nachts niet hoeven te plassen. Overdag moet een volwassen hond om de 4-5 uur zijn behoefte doen. Zo lang kan een volwassen hond dus in de bench.

Zorg ervoor dat je de hond voordat je hem in de bench stopt hebt uitgelaten. Als je een bakje drinkwater in de bench achterlaat, vul deze dan niet helemaal. Anders moet je hond zo weer plassen.

Hoe lang mag een pup in de bench

Een pup moet veel vaker plassen dan een volwassen hond. Om deze reden kan een pup het niet zo lang volhouden in de bench. Hieronder en grove richtlijn:

Tot 10 weken – 30-60 minuten

11 – 16 weken – 1-4 uur

Na 17 weken – 4-5 uur

Nawoord

Succes met het vinden van de perfecte bench voor jouw grote hond! Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, mail ons gerust op info@honden-wereld.nl

Recent Posts