Beste halsband en riem voor Berner Sennen


berner sennen pup

Heb je een lieve, grote Berner Sennen vriend en ben je op zoek naar een goeie halsband en bijpassende riem? Dan zit je op de juiste plek! Er is zoveel keuze, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel heb ik een aantal aanraders op een rijtje gezet.

Ik heb bij het selecteren van de producten gekeken naar prijs, kwaliteit, look, merk, betrouwbaarheid, populariteit en klant recensies. Voor sommige producten heb ik ook een goedkoper alternatief genoemd.

In dit artikel:

  • Beste halsband en riem voor pup
  • Beste leren halsband
  • Beste leren riem
  • Beste nylon halsband
  • Beste nylon riem
  • Beste uitlooplijn
  • Beste tuig

Beste halsband voor een Berner Sennen puppy

16 mm x 26-40 cm

beste halsband berner sennen puppy

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze nylon halsband van Rogz for Dogs heeft een afmeting van 16 mm x 26-40 cm en is hiermee zeer geschikt voor Berner Sennen pups. Voor een pup heb je een flexibel halsbandje nodig die je makkelijk om en af kunt doen. Een halsband die in lengte verstelbaar is, zodat het met je pup mee kan groeien.

Een nylon halsband is lichtgewicht en flexibel, maar wel sterk. De halsband is makkelijk om en af te doen met behulp van het klik systeem. De beschikbare kleuren zijn turquoise, zwart, groen, geel en roze.

Bijpassende riem: Rogz for Dogs looplijn. De riem heeft een breedte van 16 mm en een lengte tot 1,4 meter. Ook de riem is beschikbaar in meerdere kleuren, die matchen bij de halsband.

Wil je toch liever een leren riempje voor een Berner Sennen pup? Dan raad ik je deze leren riem aan.

Beste leren halsband voor Berner Sennen

3,8 x 56-66 cm

beste leren halsband berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren halsband van Rosewood is stevig en heeft een mooie, luxe look en afwerking. De halsband heeft een afmeting van 3,8 x 56-66 cm. Een Berner Sennen heeft een nekomvang tussen de 50-65 cm. Als je een kleine Berner Sennenhond hebt is deze halsband dus misschien net een tikje te groot. Meet de nek van je hond dus even op om er zeker van te zijn of je maat L of XL nodig hebt.    

De halsband is gemaakt van leer in een donkerbruine of tan bruine kleur met roze contrast stiksels. Het product is stevig en duurzaam. Het leer is dik en sterk en rekt niet uit, wat bij halsbanden van soepel en dun leer soms het geval is.

Goedkoper alternatief: Deze leren halsband van Nobby.

Beste leren riem voor Berner Sennen

van 1,9 x 100 cm

beste leren riem berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren riem hoort bij de Rosewood halsband die we hierboven hebben genoemd. Een luxe riem met mooie afwerking. De riem heeft een afmeting van 1,9 x 100 cm en is beschikbaar in donkerbruin met roze stiksels en gouden accenten en zwart met blauwe stiksels en zilveren accenten.

Een stevige en duurzame riem die lang goed blijft en niet uitrekt na verloop van tijd, zoals het geval is bij riemen van dun, soepel leer.

Beste nylon halsband voor Berner Sennen

25mm x 41-62cm

beste nylon halsband berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Geef je de voorkeur aan een nylon riem omdat deze bijvoorbeeld lichtgewicht is en super sterk? Dan is deze halsband van Red Dingo een goeie optie voor je Berner Sennen hond.

De halsband is gemaakt van sterke nylon en heeft een afmeting van 25mm x 41-62cm. Een Berner Sennen heeft ongeveer een nekomvang van 50-65 cm, dus waarschijnlijk past deze, maar meet de nek van jouw hond voor de zekerheid even op. Het kan zijn dat je toch een maatje groter nodig hebt.

De halsband heeft een correctiestuk, zodat de halsband niet over het hoofd van je hond glipt als je een ruk aan de riem geeft.  Beschikbaar in vele verschillende kleuren zoals: oranje, bruin, groen, lime, paars, rood, roze, turquoise, zwart, geel en grijs.

Beste nylon riem voor Berner Sennen

10 mm x 170 cm

hondenriem nylon berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Stevige en dikke nylon riem van het merk Hunter, speciaal ontworpen voor grote honden. (30-80 kg.) Een universele lijn die op vele verschillende manieren gebruikt kan worden.

De riem heeft een afmeting van 1 cm dik en 170 cm lang. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren: zwart, bruin, crème, geel, grijs, groen, paars en rood.  

Deze riem heeft echt heel veel honden baasjes blij gemaakt. Hij is makkelijk, veilig, sterk, duurzaam en heeft een hele mooie prijs.

Beste uitlooplijn voor Berner Sennen

5 m

beste uitlooplijn labrador riem

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze stevige uitlooplijn van het merk Flexi is gemaakt van kunststof met een platte, tape lijn, dus geen ronde lijn.

De lijn is geschikt voor honden tot 50 kg en een Berner Sennen zit daar met zijn 35-50 kg. Net iets onder. Een Berner Sennen is natuurlijk een hele grote hond. Heb je een hond die enorm trekt? Dan is een gewone, dikkere leren riem misschien meer geschikt voor jou.

De uitlooplijn heeft een ergonomisch handvat en ligt dus lekker in de hand. De nylon riem rolt soepel af en heeft een innovatief remsysteem. Met stevige, verchroomde haak. Hij is verkrijgbaar in zwart, blauw en rood.

Beste tuig voor Berner Sennen

Maat S t/m XXL

tuig stafford hond

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Wil je tijdens het wandelen iets meer grip op je Berner Sennen? Dan is een tuigje of harnas misschien iets voor jou. Dit harnas van Julius K9 is één van de meest populairste modellen op de markt.

Dit harnas is gemaakt van zeer stevig, slijtvast nylon materiaal met groot Julius K9 logo. De binnenkant is gevoerd, waardoor het tuigje zeer zacht en comfortabel is. Het tuig bevat een reflecterende borstband, een handvat voor extra grip en een stevige ring om de riem aan te bevestigen.

Waarschijnlijk heb je maat XXL nodig, die geschikt is voor honden van 28-40 kg met een borstomvang van 71-96 cm. Maar meet voor de zekerheid de borstomvang even op.

Hoe meet je de borstomvang van je hond op? Meet de borst rondom van boven (rug) naar onder (borst) op de plek net achter de voorpoten. Julius K9 heeft bij zijn producten ook een duidelijke afbeelding hiervan, waar ze laten zien wat je op moet meten.

Nawoord

Hiermee heb je hopelijk een volledige lijst waarmee je aan de slag kunt. Een goede en passende halsband is belangrijk tijdens het wandelen. Een te strakke halsband kan gaan schuren en irriteren. Een te losse halsband kan afschieten als je aan de lijn trekt. Succes met het vinden van het product dat het beste bij jou en jouw Berner Sennen hond past!

Recent Posts