Beste Bench voor een Border Collie


Border collie bench

Een bench is een handig hulpmiddel voor je Border Collie om verschillende redenen. Persoonlijk kan ik niet meer zonder een bench. Mijn hond voelt zich hier prettig in en trekt zich hier graag in terug. Ook kan ik haar even vastzetten als het nodig is.

Maar welke bench is nu geschikt voor een Border Collie hond? De keuze is reuze! Daarom heb ik een kleine, overzichtelijke lijst voor je gemaakt. Ik heb bij het selecteren van de beste benches voor je Border Collie gekeken naar populariteit, kwaliteit, merk, doeleinde, prijs en klant ervaringen.

Bench voor Border Collie puppy

Een Border Collie pup is natuurlijk een stukje kleiner dan een volwassen Border Collie. Een Border Collie pup van 3 maanden weegt zo tussen de 6-8 kg. Een pup van 6 maanden weegt ongeveer 10-14 kg.

Ik zal je direct eerlijk zeggen dat je niet per sé een aparte bench nodig hebt voor een Border Collie pup. Je kunt ook gelijk een grote bench kopen, mits je wat aanpassingen doet. Zet een krat of doos op de kop in de lege ruimte in je bench, anders gaat je pup daar zijn behoefte doen.

Heb je liever een aparte bench voor je pup? Dan is de onderstaande bench geschikt.

Bench beeztees puppy

Deze bench van Beeztees is een middelgrote bench van circa 76 cm geschikt. 

Standaard bench voor Border Collie – Maat L

92 x 57 x 64 cm

hondenbench golden retriever

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze eenvoudige bench is gemaakt van metaal met een zwarte coating. De bench heeft een afmeting van 92 x 57 x 64 cm en is geschikt voor middelgrote honden tot 30 kilo. Dus de Border Collie, maar ook rassen als de Duck Toller, Friese Stabij, Engelse Bulldog of Kooikerhondje.

De horizontale spijlen hebben een dikte van 3 mm en de verticale spijlen een dikte van 2 mm. De bench is voorzien van twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. Elke deur bevat twee stevige sloten. De onderbak is uitneembaar, waardoor deze makkelijk schoon te maken is.

Deze bench is geheel vouwbaar en daardoor makkelijk mee te nemen of op te bergen. Het is perfect geschikt als je je hond wilt trainen om zindelijk te worden of als hij of zij zich graag terugtrekt in de bench. Deze bench heeft al heel veel honden en hun baasje blij gemaakt. Hij heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Heavy Duty bench voor Border Collie – Maat L

93 x 61 x 69 cm

heavy duty hoge kwaliteit honden bench

Klik hier om de prijs op Bol.com te checken

Is jouw Border Collie bang of wil hij of zij niet in de bench en probeert hij weleens uit te breken? Dan is deze heavy-duty bench van het merk Duvo+ een betere optie voor jou en je hond. Deze bench voorkomt dat je hond uit kan breken en zich daarbij bezeert.

De bench heeft een afmeting van 93 x 61 x 69 cm en is geschikt voor middelgrote rassen als de Border collie, Duck Toller en de Friese Stabij.

Deze spijlen zijn te stevig om te kunnen verbuigen, dus je hond zal zich niet zo snel bezeren tijdens een uitbraak poging. Een super sterke metalen bench met een nog stevigere behuizing. De bench is zowel aan de voorkant als de bovenkant open te maken.

Hij staat op wieltjes (met lock) dus je kunt de bench makkelijk verplaatsen. De onderplaat is gemaakt van kunststof en is uitneembaar zodat hij makkelijk schoon te maken is.

Deze bench is natuurlijk wat prijziger dan de standaard variant, maar is dan ook veel sterker en duurzamer. Met goed onderhoud gaat deze bench jaren en jaren mee.

Reisbench voor Border Collie – Maat XL

81 x 58 x 58 cm

reisbench hoge kwaliteit middelgrote hond

Klik hier voor de meest recente prijs op bol.com

Een reisbench is ideaal als je naar de dierenarts moet, op reis gaat of als je veel naar hondenshows gaat. Deze sterke, nylon reisbench van het merk Topmast is perfect geschikt voor de Border Collie (18-25 kilo). De reisbench heeft een afmeting van 81 x 58 x 58 cm en is uitgevoerd in de kleur koningsblauw met zwarte accenten.

Hij is aan alle kanten voorzien van mesh, dat te allen tijde zorgt voor een goede ventilatie. De tas is licht gewicht, opvouwbaar en heel makkelijk mee te nemen. Hij is voorzien van een metalen geraamte voor extra stevigheid.

Je kunt de tas openritsen aan de zijkant, voorkant en bovenkant. De tas heeft twee stevige hengsel waar je ‘m aan kunt vasthouden. Ook zijn er vakjes waar je accessoires en voertjes in kunt opbergen.

Border Collie beste bench

Waarom een bench?

Een bench is een handig hulpmiddel om je Border Collie te trainen, of rust te geven. Zindelijkheidstraining wordt vaak gedaan met behulp van een bench. Maar soms heeft een hond ook gewoon zijn rust nodig. Bijvoorbeeld pups, of honden die geopereerd zijn.

Daarnaast kan een bench handig zijn als je even weggaat en je pup of hond liever niet los in de kamer laat.

Recent Posts