Welke Bench voor een Teckel?


bench voor teckel

Een bench is een metalen, opvouwbare kooi die af te sluiten is met een deurtje. Een bench is een handig hulpmiddel wanneer je een Teckel puppy zindelijk wilt maken. Ook voelen veel honden zich veilig en geborgen in een bench. Een plekje waar je Teckeltje zich even rustig terug kan trekken.

Heb ik een aparte bench nodig voor een pup en volwassen Teckel?

Als je het low budget wilt houden is één bench genoeg. Een teckel blijft vrij klein, dus het verschil tussen pup en volwassen hond is niet enorm.

Wel is het belangrijk om de bench voor je pup dan wat te verkleinen, zodat er geen ruimte overblijft. Als er teveel ruimte overblijft in de bench, kan het gebeuren dat je pup zijn behoefte gaat doen op die plek. Maak de bench dus tijdelijk kleiner door bijvoorbeeld een doos op de kop in de bench te plaatsen.

Welke bench voor je Teckel pup?

Het is dus niet per sé nodig een aparte bench voor je pup aan te schaffen. Wil je dit liever wel? Lees dan vooral verder.

Een teckel die 3 maand oud is weegt tussen de 3 en 6 kilo. Dat is ontzettend klein en licht. Dus daar hoort een kleine, schattige bench bij.

franse bulldog pup bench

Deze bench van het merk Adori heeft een afmeting van 47 x 30 x 37 cm. Het is een goeie én betaalbare bench. Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

De bench is gemaakt van metaal met een zwarte coating. Hij heeft een kunststof, uitneembare onderbak die makkelijk schoon te maken is wanneer je pup een ongelukje heeft gehad. De bench heeft twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. Elk zijn af te sluiten met een stevig schuifslot.

De bench is helemaal in te klappen tot een plat pakket, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Een zeer betaalbare optie met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Welke bench voor een volwassen teckel?

Een volwassen Teckel is natuurlijk een stukje groter en zwaarder dan een pup. Een volwassen hond weegt tussen de 7-15 kilo en ze zijn natuurlijk een stuk langer. Ze zouden net in de bovenstaande bench passen, maar er blijft dan geen ruimte over.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Gun je volwassen Teckel iets meer ruimte om languit te liggen met deze “volwassen” bench. Deze bench in maat S heeft een afmeting van 62 x 44 x 50 cm. Hij is geschikt voor honden tussen de 5-15 kilo. Is jouw Teckel aan de grote kant en weegt hij 15 kilo of meer? Dan kun je beter deze bench in maat M nemen. (klik hier voor de bench in maat M 76 x 46 x 51 cm)

De bench is gemaakt van metaal met zwarte coating en is voorzien van twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. De bench is makkelijk in elkaar te vouwen, zodat je hem kunt vervoeren. De stevige onderbak is uitneembaar, zodat je hem makkelijk schoon kunt maken.

Heavy-duty bench voor Teckel

Is jouw Teckel een sloper of uitbreker? Zelfs kleine hondjes kunnen enorm sterk worden als ze bang zijn of hun zinnen op iets hebben gezet. De standaard bench is dan niet voldoende. Deze heavy-duty bench is dan een betere, veiligere optie.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze Heavy-duty bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 79 x 53 x61 cm en is dus net ietsje groter dan de bovengenoemde bench. De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar.

De bench is natuurlijk wel een stukje prijziger dan de bovengenoemde, basic optie, maar is dan ook een stuk duurzamer. Heel handig: de bench is voorzien van wieltjes en is hierdoor makkelijk (en zonder schade te maken) te verplaatsen.  

Reisbench voor je Teckel

Een reisbench is super handig als je naar de dierenarts moet of als je bijvoorbeeld veel naar hondenshows gaat.

Deze stevige reisbench van Topmast is van hoge kwaliteit. De maat L is geschikt voor honden van 10-18 kilo.  

De bench is beschikbaar in de kleuren blauw, rood en beige. De bench heeft een afmeting van 70 x 52 x 52 cm en is gemaakt van een stevig, metalen frame en een sterke nylon stof.  

De bench is aan twee kanten open te ritsen, aan de voorkant en zijkant. Aan alle kanten kan de tas wat open, zodat de ventilatie optimaal is.

De tas is makkelijk op te vouwen tot een klein, plat pakketje. Zo neemt hij nauwelijks ruimte in als hij opgeborgen moet worden. De tas is voorzien van twee stevige hendels en een extra tasje voor accessoires.

Klik hier voor de beste prijs op Bol.com

Hoe krijg je jouw hond in de bench?

Is jouw teckel totaal geen bench gewend en moet hij het nog helemaal aanleren? Start dan door de bench deur open te laten. Leg speeltjes en lekkers in de bench zodat hij erin gaat. Langzaamaan kun je de deur dicht doen. Eerst korte periodes, dan steeds iets langer.

Zet de bench bij voorkeur op een rustige plek, ergens in een hoek. Het liefst op een plek waar je hond jouw ondertussen in de gaten kan houden. Sommige honden vinden het prettig om ook een kleed over de bench te hebben, zodat het een dicht en geborgen plekje wordt.

Hoe lang mag een Teckel pup in de bench

Een pup moet veel vaker plassen dan een volwassen hond. Om deze reden kan een pup het niet zo lang volhouden in de bench. Hieronder en grove richtlijn:

Tot 10 weken – 30-60 minuten

11 – 16 weken – 1-4 uur

Na 17 weken – 4-5 uur

Nawoord

Ik hoop dat je hiermee genoeg informatie en tips hebt om een goede bench voor jouw lieve Teckel uit te zoeken. Succes!

Recent Posts