Welke bench voor een Golden Retriever of Labrador?

Een bench is een metalen, opvouwbare kooi die af te sluiten is met een deurtje. Een bench is een handig hulpmiddel wanneer je een golden retriever of labrador retriever puppy zindelijk wilt maken. Ook voelen veel honden zich veilig en geborgen in een bench. Een plekje waar je retriever zich even rustig terug kan trekken.

golden retriever bench

Waarom een bench?

Een bench is een hulpmiddel om je hond op te voeden en geen plek om je golden retriever op te sluiten. Een bench kan een fijne ruimte zijn voor je hond om de nacht in door te brengen, of overdag een paar uurtjes als je weggaat. Je hond kan op deze manier minder uitvreten en veel honden voelen zich geborgen en veilig in de bench wanneer hun baasje weg is.
Ga je langere tijd weg, dan is het verstandiger om je hond wat meer ruimte te geven.

Een bench is ook een handig hulpmiddel om je puppy mee te trainen of rust te geven. Soms heeft een golden retriever  of labrador pup rust nodig, vooral als er andere dieren of kinderen in huis zijn. In de bench kun je je pup die rust geven, zonder dat je hem in de gaten hoeft te houden.

Een bench kan ook erg handig zijn wanneer de dierenarts je golden retriever rust heeft aangeraden, bijvoorbeeld wanneer hij zich bezeert heeft of wanneer er een ingreep is gedaan.

Zet de bench bij voorkeur in een rustig hoekje in het huis. Zo kan je hond zich rustig terugtrekken wanneer het hem te druk wordt of wanneer hij wil slapen.

Beste bench voor je golden retriever of labrador pup

Bij een pup wordt de bench vaak gebruikt met als doel je golden retriever pup zindelijk te maken. Kies voor een bench waarbij je pup niet teveel ruimte overhoudt, anders kan je pup ’s nachts de ruimte waar het niet slaapt gebruiken om zijn behoefte te doen.

Voor een golden retriever of labrador pup is een middelgrote bench van circa 76 cm geschikt. Onze aanrader? Deze bench van Beeztees.

Bench beeztees puppy

Heb je geen zin om een aparte, kleinere bench te kopen voor je pup en wil je gelijk een grote bench kopen waar je pup ook in kan als hij of zij volwassen is? Zorg er dan wel voor dat je de bench tijdelijk kleiner maakt, bijvoorbeeld door een doos in de bench te zetten. Anders is de kans groot dat je pup de extra ruimte in de bench zal gebruiken om te poepen of te plassen. Je kunt ook een scheidingspaneel kopen van het merk Beeztees die speciaal gemaakt is om je bench tijdelijk kleiner te maken. 

Welke bench voor je volwassen golden retriever of labrador?

Voor een volwassen golden retriever of labrador wordt de bench vaak gebruikt als plekje waar de hond zich kan terugtrekken, waar het overdag een paar uurtjes kan doorbrengen als de baas weg is of waar de retriever ’s nachts in kan slapen.

Beste standaard bench

Een extra grote bench met benchmaat 107 cm is geschikt voor volwassen golden retrievers en labrador met een afmeting tot 90 cm lang en 70 cm hoogte. De prijs van deze bench valt ook reuze mee!

hondenbench golden retriever

De bench is makkelijk in- en uit elkaar te zetten en heeft een uitneembare onderbak. De bench heeft twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. De deurtjes bevatten elk 2 slotjes. 

Met stevige, metalen spijlen van 3 mm (horizontaal) en 2 mm (verticaal). 

Beste Heavy-Duty Bench

Heb je een hond die angstig of druk is in de bench en probeert uit te breken? Dan is de bovenstaande bench niet geschikt. Je hebt dan een stevige, heavy-duty bench nodig. Één met extra versteviging waarvan het gaas niet meebuigt.

heavy duty honden bench

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze Heavy-duty XL bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 108 x 71 x 78 cm en is geschikt voor hondenrassen als de Golden Retriever, Labrador, Border Collie etc.

De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar.

Dit model is geschikt als jouw hond een uitbreker is of dingen kapot maakt. Deze heavy-duty bench is onzettend stevig en voorkomt dat je hond de spijlen buigt en zichzelf verwond. 

Reisbench voor Labrador en Golden Retriever

Als je naar de dierenarts gaat of veel met de auto reist is een reisbench misschien een goeie optie voor jou. Deze XXXL reisbench van het merk TecTake is perfect voor een volwassen Golden Retriever of Labrador.

De reisbench is gemaakt van stevig nylon materiaal in de kleur beige en heeft een afmeting van 101 x 68 x 68,5 cm. De bench is beschikbaar in verschillende maten, van maat S t/m 3XL. De bench is voorzien van een lichtgewicht, metalen frame voor extra stevigheid.

Makkelijk te reinigen (droogt ook snel) en de onderkant is uitneembaar. Handig als je hond een ongelukje heeft gehad.

Alle kanten zijn voorzien van mesh, dus de ventilatie is optimaal. De bench is op drie plekken te openen: de voorkant, zijkant en bovenkant. Voorzien van stevige handvaten en verschillende opbergvakken.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Hoe krijg ik mijn hond in de bench?

Het is de bedoeling dat de bench een veilige plek is en geen plek waar de hond in moet wanneer hij straf heeft. Zet de bench op een rustige plek en leg je kinderen uit dat ze de hond met rust laten als deze in de bench zit.

Laat je hond eerst rustig wennen aan de bench, maak er een leuke en interessante plek van en laat het deurtje eerst open. Gaat je golden retriever of labrador toevallig uit zichzelf in de bench? Beloon dit dan direct met iets lekkers.

Een goede truc om je hond aan de bench te laten wennen is om hem daar zijn voer te geven.

Vind je hond of pup de bench nog iets te eng? Haal dan eerst het kleedje uit de bench en laat je hond daar aan wennen. Leg het kleedje steeds dichter bij de bench en uiteindelijk in de bench. Laat het deurtje nog wel steeds open.

Naarmate je hond vaker in de bench gaat kun je het deurtje kort dicht doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je golden retriever in de bench aan het eten is. Je kunt het deurtje dan steeds iets langer dicht houden.

Als je retriever gaat piepen in de bench, haal hem er dan uit. Wacht bij voorkeur wel even tot de hond kort stopt met piepen. Zo voorkom je dat de hond een bench als iets vervelends gaat zien. Bij veel honden helpt het als de radio aan staat of als de bench op een plek staat waar ze hun baasje in de gaten kunnen houden.

golden retriever pup bench

Hoe lang mag een hond in de bench?

Een slapende hond kan gemakkelijk een hele nacht volhouden in de bench. Hun lichaam zorgt er namelijk voor dat zij ’s nachts niet hoeven te plassen. Overdag moet een volwassen hond om de 4-5 uur zijn behoefte doen. Zo lang kan een volwassen hond dus in de bench.
Zorg ervoor dat je de hond voordat je hem in de bench stopt hebt uitgelaten. Als je een bakje drinkwater in de bench achterlaat, vul deze dan niet helemaal. Anders moet je hond zo weer plassen.

Een jonge golden retriever of labrador moet veel vaker plassen en kunnen dus ook veel minder lang in de bench.

De volgende tijden worden aangeraden:

Tot 10 weken – 30-60 minuten
11 – 16 weken – 1-4 uur
Na 17 weken – 4-5 uur

Tips:

Is de bench erg groot voor je retriever pup? Maak deze dan tijdelijk kleiner. Zo voorkom je dat je pup in de bench gaat plassen of poepen.

Maak een leuke en interessante plek van de bench.

Stuur je hond nooit voor straf zijn bench in.

Zet de radio aan, veel honden worden hier rustig door.

Haal je hond uit de bench als hij gaat piepen, zo voorkom je dat de hond de bench gaat zien als een vervelende plek.

Leg je kinderen uit dat ze de hond met rust moeten laten als hij in zijn bench zit.