Waarom eten honden poep?


waarom eten honden poep

De wetenschappelijke term voor de gewoonte om poep te eten is coprofagie.
Honden eten om verschillende redenen poep. Sommige zijn normaal en andere zijn tekenen van een onderliggend probleem. In sommige fases van het leven is het normaal dat honden poep eten.

Ze zijn aan het verplegen

Zogende vrouwelijke honden eten de poep van hun jongen om hun hol schoon te houden.

Het smaakt goed

Honden eten soms de poep van een andere soort. De ontlasting van andere dieren, zoals paarden of katten, bevat voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn (maar het kan ook schadelijke bacteriën bevatten, dus het is het beste om dit te ontmoedigen).

Ze willen je aandacht trekken

Sommige honden zijn misschien begonnen met het eten van poep toen ze jong waren, omdat ze het gevoel hebben dat het een spel is. Als puppy’s bijvoorbeeld jong zijn, kunnen ze op onderzoek uitgaan door hun kak met hun mond te pakken. Als jouw hond dit doet, zul je waarschijnlijk naar hem toe rennen en een of andere vorm van “laat vallen” roepen.

Wanneer dit gebeurt, kunnen sommige puppy’s schrikken en de poep laten vallen en nooit meer aanraken. Andere puppy’s kunnen het geschreeuw interpreteren als een opgewonden uitnodiging om te spelen. Als gevolg daarvan schieten ze weg, en dan vindt er plotseling een geïmproviseerd spel van achtervolging plaats. Deze puppy’s hebben een andere manier geleerd om hun baasjes met hen te laten “spelen”.

Jouw hond wil misschien niet eens per se spelen, maar wil misschien gewoon dat je met hem omgaat. Dit wordt vervolgens overgedragen als je hond volwassen wordt en als aangeleerd gedrag dat de aandacht trekt. Het is heel moeilijk om geen aandacht te schenken aan een hond die poep eet.

Ze voelen zich niet goed

Als jouw hond poep eet, voelt hij zich misschien niet lekker.

Als je een puppy of hond hebt die de poep van andere honden of zijn eigen poep eet, moet je jouw huisdier door een dierenarts laten onderzoeken. Coprofagie kan worden geassocieerd met ziekten van het darmkanaal en soms andere delen van het lichaam (lever, hersenen, enz.).

Als je volwassen hond nog nooit een poepeter is geweest en plotseling de gewoonte ontwikkelt in combinatie met ziektesymptomen, zoals gewichtsverlies, lethargie, ongemak, andere gedragsveranderingen, braken of diarree, maak dan een afspraak met uw dierenarts.

Jouw dierenarts zal diagnostische tests moeten uitvoeren om te bepalen of jouw hond een onderliggend medisch probleem heeft, zoals darmparasieten, voedingstekorten of gastro-intestinale aandoeningen.

Ze hebben angst

Honden eten poep als verplaatsingsgedrag wanneer ze angstig zijn. Als een angstige hond wordt opgesloten, kunnen ze hun eigen poep poepen en eten.

Mogelijke bronnen van angst die coprofagie kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

• Algemene angst
• Zich zorgen maken over opsluiting
• Je bent weg van hen (verlatingsangst)
• Gebrek aan verrijkingsactiviteiten bij beperking

Ze zijn bang om gestraft te worden

Sommige honden kunnen als puppy’s leren hun poep op te eten als ze herhaaldelijk door hun baasjes zijn gestraft voor het poepen in huis. De hond kan het bewijs opeten omdat hij bang is dat hij wordt gestraft.

Hoe kun je voorkomen dat je hond poep eet?

Als jouw puppy of hond poep eet, is de beste manier om ze te helpen, systemen op te zetten die voorkomen dat ze de gewoonte beoefenen. Nadat je hebt vastgesteld waarom jouw hond poep eet, kun je deze oplossingen proberen op basis van de redenen achter het gedrag.

Honden die kattenpoep eten

Hoewel het als normaal wordt beschouwd, wil je misschien niet dat je hond voor een tussendoortje in de kattenbak duikt. Dit omdat er schadelijke bacteriën en/of parasieten in kattenpoep kunnen zitten.

Voor honden die kattenpoep eten, zorg ervoor dat je een hondenhek of luik plaatst waardoor de kat toegang heeft tot hun kattenbak terwijl de hond uit die kamer wordt gehouden.

Je kunt de kattenbak ook op een tafel plaatsen die langer is dan de bak, zodat ze een plekje hebben om op te springen. Houdt er rekening mee dat honden meestal herhaaldelijk dingen eten die goed voor hen zijn. Kak kan hun smaakpapillen aanspreken.

Recent Posts