Top 7: Beste Drinkfontein voor Hond


beste drinkfontein honden

Een drinkfontein is handig in gebruik en biedt verschillende voordelen voor je hond. Als je op zoek bent naar zo’n fontein, heb je vast gemerkt dat er ontzettend veel keuze is. Ondanks dat het een minder algemeen bekend product is. Daarom ben ik diep in dit onderwerp gedoken en heb ik een handige top 7 gemaakt.

De top 7 beste drinkfonteinen voor honden

 1. LifeGoods Drinkfontein – Kleinere honden en katten
 2. Dog-It Hagen Drinkfontein – Middelgrote- grote honden
 3. Drinkwell drinkfontein Petsafe 360 – Roestvrijstaal
 4. Beeztees voer- en waterautomaat – Goedkope optie
 5. All For Paws Chillout Fontein – Buiten / Outdoors
 6. Els Pet drinkfontein – Kleine honden
 7. Trixie Keramische fontein – Plasticvrij en vaatwasserbestendig

Voor de research heb ik uren de tijd genomen en gekeken naar kwaliteit, prijs, populariteit, merk en klant ervaringen. Zo kun jij zelf een weloverwogen keuze maken voor het product dat het beste bij jou en jouw viervoeter past.

De voordelen van een drinkfontein

Sommige honden vinden het fijner om uit stromend water te drinken dan uit een standaard waterbak. Mijn eigen hond (Friese stabij) vind het heerlijk en leuk om uit de buitenkraan te drinken. Een drinkfontein kan er dan voor zorgen dat je hond meer water drinkt.

Veel drinkfonteinen hebben een circulatie- en filtersysteem, waardoor het water schoongehouden wordt van o.a. haren, vuil, beestjes en smaakjes. Zo heeft je hond altijd schoon en fris water.

Vaak kan er zo’n 2-3 liter water in een waterfontein. Zo heeft je hond vrijwel altijd water tot zijn beschikking, ook als jij overdag aan het werkt bent.

Een drinkfontein wordt ook weleens aangeraden door dierenartsen wanneer een hond of kat blaasgruis heeft.

LifeGoods Drinkfontein – Voor kleinere honden en katten

2 liter

LifeGoods drinkfontein hond review

Klik hier om de meest recente prijs op bol.com te zien

Deze drinkfontein van het merk LifeGoods is geschikt voor kleine tot middelgrote honden. De fontein kan zo’n 2 liter water opslaan. De fontein is gemaakt van BPA vrij, wit plastic met lichtblauwe, plastic binnenkant.

De drinkfontein kan in 3 verschillende standen gebruikt worden, zodat het ook geschikt is voor katten en kleine knaagdieren. Dit is een handige drinkfontein voor als je meerdere huisdieren hebt, zoals bijvoorbeeld katten en honden.  

De bloem bovenop de fontein zou het product extra aantrekkelijk moeten maken voor je huisdier. De fontein heeft een koolstoffilter zodat het water schoon en zuurstofrijk blijft. Hij is fluisterstil en zuinig in gebruik van energie. Je krijgt er 4 filters bij wat de prijs/kwaliteit verhouding van dit product nog beter maakt!

Extra filters van LifeGoods shop je hier en betaal je ongeveer 20 euro per 6 stuks voor. Een goeie tip is om regelmatig je fontein schoon te maken, zo gaan de filters langer mee.

Samengevat:

 • Merk: LifeGoods
 • Kleine tot middelgrote honden
 • 3 standen
 • Inhoud 2 liter
 • Koolstoffilter
 • Houdt water vrij van haren, beestjes, geurtjes en smaakjes
 • Fluisterstil
 • Inclusief 4 gratis filters
 • Afmetingen: 18cm x 18cm x 15cm

Shop de LifeGoods fontein via Bol.com

Dog-It Hagen drinkfontein – Alle honden

6 liter

drinkfontein grote honden review

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze stevige, plastic drinkfontein is uitgevoerd in een lichtgrijze kleur met lichtblauwe binnenkant. De drinkfontein is geschikt voor alle formaten honden, voor klein en groot.

De fontein bevat een filter die het water schoon en zuurstofrijk houdt. Het reservoir kan 6 liter water houden. Een duurzame en stevige drinkfontein.

Een nadeel is dat de filters voor dit product iets prijziger zijn. Zo betaal je ongeveer 14 euro voor 1 filter (shop de bijbehorende filters hier). Om de levensduur van een filter te verlengen kun je de fontein regelmatig schoonmaken.

Samengevat:

 • Merk Dog-It
 • Alle honden
 • Inhoud 6 liter
 • Filter
 • Houdt water schoon en zuurstofrijk
 • Fluisterstil
 • Afmetingen: 25 x 18 x (H) 31 cm

Shop deze Dog-It drinkfontein via Bol.com

Drinkwell Drinkfontein Petsafe 360 – Roestvrijstaal

3,8 liter

RVS drinkfontein roestvrijstaal review

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Heb je liever een stevige, roestvrij stalen drinkbak? Dan is deze drinkfontein van Drinkwell geschikt voor jou! Hij is wel iets prijziger dan de standaard, kleine plastic drinkfontein, maar is dan ook erg duurzaam en geschikt voor meerdere huisdieren.

De drinkbak van roestvrijstaal is geschikt voor alle honden, groot en klein. Hij is voorzien van een koolstoffilter die vuil, geurtjes en smaakjes uit het water filtert. Zo heeft je hond 24/7 schoon en fris drinkwater tot zijn beschikking.

De fontein heeft een waterreservoir van 3,8 liter.  Doordat de drinkfontein helemaal rond is (360 graden) kunnen er meerdere huisdieren tegelijk uit drinken. Perfect dus voor als je meerdere honden of honden en katten hebt.

De fontein is geruisloos en heeft vijf verschillende waterstromen. De koolstoffilters zijn vervangbaar en kosten ongeveer 15 euro per 3 stuks en zijn hier te koop.   

Shop deze fontein van Drinkwell op Bol.com

Beeztees voer- en waterautomaat – Goedkope optie

33,5 x 20 x 27 cm

goedkope drinkfontein review

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Ben je op zoek naar een hele eenvoudige en betaalbare voer- en waterdispenser? Dan is dit wellicht een hele geschikte optie voor je. Ook een goeie tip als je eerst wilt proberen of je hond zo’n fontein wat vind of niet.

Hoewel het misschien meer een dispenser of automaat is dan een drinkfontein, is het doel wel hetzelfde. Namelijk je huisdier 24/7 voorzien van schoon drinkwater.

Het product is heel basic en heeft dus geen filter. Het houdt het water dus vrij van water, haren en vuiltjes maar filtert het water niet tussendoor. Een voordeel is dat je geen geld hoeft uit te geven aan nieuwe filters.  

Deze dispenser is ook geschikt voor droog- en nat voer. Dus ontzettend handig als je een lange dag weg bent. En de betaalbare prijs laat het ook toe om er twee te kopen, één voor water en één voor voer.

Samengevat:

 • Merk: Beeztees
 • Alle honden
 • Afmeting: 33,5 x 20 x 27 cm
 • Houdt het water vrij van vuil, haren en beestjes
 • Geen filter
 • Voor water, nat- en droog voer

Shop deze dispenser van Beeztees via Bol.com

All For Paws Chillout Drinkfontein – Voor Buiten

25 x 22 x 8,7 cm

outdoor drinkfontein hond buiten

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze drinkfontein is heel geschikt voor in de tuin, voor onderweg of voor op vakantie. De fontein is makkelijk aan te sluiten op een tuinslang zodat je hond eenvoudig toegang heeft tot fris drinkwater en verkoeling.

De drinkfontein heeft een anti-slip onderkant zodat het stevig blijft staan, terwijl je hond op de pedaal drukt. Als je hond zijn poot op de pedaal zet komt er een straal water uit de fontein. Zo houdt je je hond gehydrateerd en koel tijdens warme dagen in de tuin of op vakantie.

Deze fontein is dus niet geschikt voor in huis, want het water schiet alle kanten op en wordt niet opgevangen in een bak maar beland gewoon op de grond.

De prijs/kwaliteit verhouding van dit product is erg goed. Het is waarschijnlijk wel iets minder geschikt voor kleine hondjes, want er moet wel wat kracht gezet worden op het pedaal. Ook moet je hond dit systeem wel begrijpen en leuk vinden. Maar als je hond gek is op water en hij snapt het eenmaal, dan is het een geweldig leuk spel waarbij je hond koel en gehydrateerd blijft!  

Samengevat:

 • Merk: All for Paws
 • Alle honden (wellicht iets minder geschikt voor kleine hondjes)
 • Afmeting: 25 x 22 x 8,7 cm
 • Schoon en fris drinkwater direct uit de kraan
 • Buiten gebruik

Shop deze outdoor drinkfontein op Bol.com

Els Pet Drinkfontein met filter – Kleine honden

1,8 liter

Drinkfontein ELS pets review

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze drinkfontein van het merk Els Pet is gemaakt van stevig, BPA-vrij kunststof met antibacteriële PP coating. Geschikt voor kleine honden en katten.

Het reservoir is geschikt voor 2 liter water en wordt gefilterd door middel van een koolstoffilter. Deze filter haalt vuil, haren, smaakjes en geurtjes uit het water, zodat je huisdier 24/7 schoon, zuurstofrijk en fris water krijgt.

De fontein is fluisterstil en doordat het water eerst op het aflopende stukje valt, spat het ook minder. De vloer rondom de fontein wordt dus minder nat.

Vervangende filters voor dit product zijn soms wat lastig te vinden. Het product heeft een goeie prijs/kwaliteit verhouding.

Samengevat:

 • Merk: Els Pet
 • Kleine honden en katten
 • Inhoud: 1,8 liter
 • Koolstoffilter
 • Houdt water vrij van vuil, haren, smaakjes en geurtjes
 • Afmeting: 18 cm x 18 cm x 15 cm

Shop deze Els Pet drinkfontein via Bol.com

Trixie Vital Flow Mini drinkfontein – Keramische fontein / plasticvrij

0,8 liter

keramische drinkfontein hond plasticvrij

Check de prijs van dit product op Bol.com

Op zoek naar een drinkfontein die niet alleen praktisch is, maar er ook mooi en stylish uitziet? Dan is deze keramische drinkfontein van het merk Trixie wat voor jou. Ook als je niet gek bent van plastic is deze keramische optie een goeie keuze!

Deze 0,8 liter drinkfontein is geschikt voor kleine honden, maar hij is ook beschikbaar in een grotere, 1,5 liter variant. De drinkfontein is voorzien van een filter die het water reinigt. Een bijkomend voordeel: Dit product is vaatwasser bestendig! Dus geen gedoe met azijn en sponsjes.

Tevens vind er in deze keramische fontein een natuurlijke koeling van het water plaats. Zo blijft het water, ook in de zomer, altijd lekker fris voor je viervoeter! De vervangende filters zijn makkelijk online te vinden voor een paar euro.

Samengevat:

 • Merk Trixie
 • Kleine honden (grotere optie beschikbaar)
 • Inhoud 0,8 liter
 • Filter
 • Houdt water schoon en koel
 • Vaatwasser bestendig
 • Plastic-vrij

Shop deze keramische fontein van Trixie op Bol.com

Hoe vaak moet je het water in een drinkfontein vervangen?

Als je een grote hond hebt is de drinkfontein misschien nog wel een keer leeg. Maar een klein hondje doet wat langer met een drinkfontein van bijvoorbeeld 6 liter. Als het waterreservoir na 2-3 weken nog niet leeg is, is het verstandig het water te verversen.

Hoe zorg ik dat de filters langer meegaan?

Door de fontein regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per week, verleng je de levensduur van de filters. Eens per week lijkt misschien veel werk, maar je bespaard er mogelijk wel veel geld mee.

Hoe maak je een drinkfontein schoon?

Het bakje kun je met een spons vrij maken van vuil en kwijl. De fontein reinig je eenvoudig door appelazijn toe te voegen aan het water in de fontein en de fontein een tijdje te laten lopen. Appelazijn doodt bacteriën en reinigt.

Na het reinigen gooi het reservoir leeg en spoel je de fontein nog even na (of ga je er nog even met een spons of doek langs) zodat het appelazijn weg is.

Wat zijn de nadelen van een drinkfontein?

Als je hond overmatig kwijlt, kan de filter verstopt raken door het slijm. Een tip is om de waterbak regelmatig schoon te maken door een spons over de bodem te halen.

Een ander nadeel is dat de filter van een drinkfontein met filter regelmatig vervangen moet worden. De kosten hiervan kunnen oplopen. Een filter kost zo tussen de 5 en 15 euro per stuk. Hoe lang je ermee doet is afhankelijk van verschillende factoren waaronder het merk, hoe vaak je de fontein schoonmaak en hoeveel je hond kwijlt.

Nawoord

Volgens mij heb je nu een hele complete lijst met relevante informatie over drinkfonteinen en kun je hiermee een weloverwogen keuze maken. Ik hoop dat je hondje er heel veel plezier van heeft! 😊

Recent Posts