Top 3: Beste Bench voor Kleine Hond


bench voor kleine hond

Een bench is een ontzettend handig hulpmiddel. Je kunt het goed gebruiken om je pup of hond te trainen, maar ook gebruiken als slaapplek of een plekje waar je hond zich terug kan trekken. Het aanbod benches is enorm groot. Maar welke maat heb je nu echt nodig? In dit artikel vertel ik je alles wat je hierover moet weten.

Ik heb bij het selecteren van de beste benches gekeken naar populariteit, kwaliteit, merk, doeleinde, prijs en klant ervaringen.

Waarom een bench?

Een bench is een handig hulpmiddel om je hond mee te trainen, bijvoorbeeld op zindelijkheid of alleen thuis zijn. Daarnaast is een bench een veilige plek waar je hond zich even rustig terug kan trekken, of kan slapen.

Een bench kan ook erg handig zijn wanneer de dierenarts je hond rust heeft aangeraden, bijvoorbeeld wanneer hij zich bezeert heeft of wanneer er een ingreep is gedaan. De bench dwingt je hond rustig aan te doen, zodat hij of zij zichzelf niet verder kan verwonden.

Beste bench voor kleine honden

Met kleine honden bedoelen we honden tussen de 5-15 kilo. Rassen als de Chihuahua, Pomeriaan, Jack Russel, Malteser, Shih Tzu, Yorkshireterriër, Toypoedel, Mopshond, West Highland White Terriër, enzovoort.

1.      Standaard bench voor kleine hond

61 x 46 x 51 cm

bench voor kleine hond chihuahua teckel jack russel

Ben je op zoek naar een eenvoudige, betaalbare hondenbench? Dan is deze bench van het merk Topmast onze aanrader. De bench heeft een afmeting van 61 x 46 x 51 cm.

De bench is gemaakt van metaal met een zwarte coating. Hij heeft een kunststof, uitneembare onderbak. Hierop kun je een kleedje of kussen plaatsen, die er overigens niet bij geleverd wordt.

De bench heeft twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. Elk zijn af te sluiten met een stevig schuifslot. Hij is geheel inklapbaar, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Door zijn betaalbare prijs is het ook een goede optie om aan te schaffen voor in een vakantie huis of voor bij de vaste oppas.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

2.      Beste Heavy-duty bench voor kleine hond

79 x 53 x 61 cm

Heb je een hond die angstig of druk is in de bench en probeert uit te breken? Dan is de bovenstaande bench niet geschikt. Je hebt dan een stevige, heavy-duty bench nodig. Één met extra versteviging waarvan het gaas niet meebuigt. Want ook kleine hondjes kunnen heel sterk worden als ze in paniek zijn. En je wilt natuurlijk niet dat je hond zich pijn doet bij het uitbreken.

Deze Heavy-duty bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 79 x 53 x61 cm en is dus net ietsje groter dan de bovengenoemde bench. Ben je bang dat je hond gaat plassen in de kleine ruimte die eventueel over is? Maak er dan een kleine verhoging in met behulp van een doos o.i.d. zodat je hond geen ruimte overhoudt.

De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar. De bench is natuurlijk wel een stukje prijziger dan de bovengenoemde, basic optie, maar is dan ook een stuk duurzamer. Extra handig, de bench is voorzien van wieltjes en is hierdoor makkelijk (en zonder schade te maken) te verplaatsen.  

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

3.      Beste reisbench voor kleine hond

57 x 38 x 38 cm

reisbench kleine hond

Als je jouw kleine hond meeneemt op reis, of naar de dierenarts, dan zijn de bovenstaande benches niet geschikt. In dit geval kun je beter een reisbench of reismand aanschaffen.

Deze reisbench van het merk Ebi heeft een afmeting van 57 x 38 x 38 cm en is speciaal ontworpen voor katten of kleine honden. De bench is gemaakt van stevig kunststof in een combi van lichtgrijs en donkergrijs.

De bench heeft een deurtje in de voorkant en bovenkant, maar ook het hele bovenste gedeelte kan opengemaakt worden. Met kunststof water- of voerbakje bevestigd aan de voordeur.

De bench is makkelijk schoon te maken, is ruim genoeg voor een kleine hond en klein genoeg om overal neer te zetten. De prijs is zeer betaalbaar.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Van pup naar volwassen hond in één bench

Het is van belang dat de bench qua afmeting precies goed is. Als je een pup hebt en deze laat slapen in een veel te grote bench, is de kans groot dat hij zijn behoefte gaat doen in het ‘lege stuk’.

Het is absoluut niet nodig om een aparte, kleinere bench voor een pup te kopen. Zet simpelweg een krat of doos op de kop in het lege gedeelte van de bench. Zo verklein je de ruimte en blijft er geen ruimte over voor een plasje of poepje.

Hoe lang mag een volwassen hond in de bench?

Een slapende hond kan gemakkelijk een hele nacht volhouden in de bench. Het lichaam van je hond zorgt er namelijk voor dat hij of zij ’s nachts niet hoeven te plassen. Overdag moet een volwassen hond om de 4-5 uur zijn behoefte doen. Zo lang kan een volwassen hond dus in de bench.

Zorg ervoor dat je de hond voordat je hem in de bench stopt hebt uitgelaten. Als je een bakje drinkwater in de bench achterlaat, vul deze dan niet helemaal. Anders moet je hond zo weer plassen.

Hoe lang mag een pup in de bench

Een pup moet veel vaker plassen dan een volwassen hond. Om deze reden kan een pup het niet zo lang volhouden in de bench. Hieronder en grove richtlijn:

Tot 10 weken – 30-60 minuten

11 – 16 weken – 1-4 uur

Na 17 weken – 4-5 uur

Hoe krijg je jouw hond in de bench?

Zorg ervoor dat de bench vooral een fijne, rustige en leuke plek is. Stop je hond niet voor straf in de bench, dan gaat hij/zij het associeren met iets negatiefs.

Zet de bench bij voorkeur op een rustige plek, ergens in een hoek. Het liefst op een plek waar je hond jouw ondertussen in de gaten kan houden. Stop een lekker kleed of kussen in de bench. Sommige honden vinden het prettig om ook een kleed over de bench te hebben, zodat het een dicht en geborgen plekje wordt.

Geef je hond zijn brokken of botje in de bench. Zo gaat hij de bench associëren met iets positiefs.

Is jouw hond totaal geen bench gewend en moet hij het helemaal aanleren? Start dan door de bench deur open te laten. Leg speeltjes en lekkers in de bench zodat hij erin gaat. Langzaamaan kun je de deur dicht doen. Eerst korte periodes, dan steeds iets langer.

Nawoord

Succes met het vinden van de perfecte bench voor jouw kleine hond! Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, mail ons gerust op info@honden-wereld.nl

 

Recent Posts