Beste Hondentondeuse voor Thuisgebruik


beste koop hondentondeuse

Met een hondentondeuse voor thuis kun je snel en eenvoudig de vacht van je hond bijwerken zonder dat je naar de trimsalon hoeft. Ideaal voor tussendoor, als het haar rondom de oogjes bijvoorbeeld toch wat te lang wordt. Maar welke tondeuse is nu geschikt en betaalbaar voor thuis? In dit artikel deel ik onze top 3 met je, want er zijn een heleboel tondeuses op de markt die maar zozo werken.

Top 3 beste koop hondentondeuse:

 • Camry CR 2821 Hair Clipper – Onze aanrader
 • PetSpecials™ Professionele Tondeuse Set – Complete set   
 • Duvo Clipper 208 Tondeuse Set – Professionele kwaliteit

Ik heb bij het selecteren van de beste tondeuse research gedaan naar merk, betrouwbaarheid, kwaliteit, functionaliteit, prijs, populariteit en klant ervaringen.

Hieronder lees je de uitgebreide recensie en de kopers gids.

Camry CR 2821 Hair Clipper – Onze aanrader

hondentondeuse camry 3

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Ben je op zoek naar een eenvoudige tondeuse van degelijke kwaliteit voor een mooie, betaalbare prijs? Dan is dit onze absolute aanrader voor jou!

Deze tondeuse is zeer betrouwbaar en heeft een sterke, titanium scheerkop en keramische mes. Hierdoor gaat het scheren van jouw hond moeiteloos. Het product wordt geleverd inclusief 4 verschillende opzet kammen, waardoor je de gewenste lengte bereikt.

De motor is erg stil, wat wel zo prettig is voor je hond. Je kunt de tondeuse zowel met snoer als draadloos bedienen. Ook handig, de tondeuse is multifunctioneel en dus ook te gebruiken voor mensen.

Klant ervaringen: Een sterk en mooi design. Zeer handig in gebruik. De batterijen die erbij zitten gaan lang mee. Niet duur, maar doet niet onder voor duurdere tondeuses. De gebruiksaanwijzing die erbij zit is alleen niet in het Nederlands. Met de kammen erop werkt het product iets minder krachtig, vooral bij lang haar. Het snoer aansluiten lijkt dan wel iets te werken.

Samengevat:

 • Merk: Camry
 • Inclusief 2 oplaadbare batterijen
 • Titanium scheer kop
 • Keramische mes
 • 4 opzet kammen
 • Stille motor
 • Draadloos en met snoer
 • Voor mens en dier
 • Zeer betaalbaar

Koop deze Camry hondentondeuse via Bol.com

PetSpecials™ Professionele Tondeuse Set – Betaalbare set    

hondentondeuse petspecials review

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze tondeuse set van PetSpecials is zeer uitgebreid. Hij bevat 1x professionele dierentondeuse, 4x opzetstuk (3mm, 6mm, 9mm, 12mm), 1x schaar, 1x kam, 1x nagelschaar, 1x vijl, 1x schoonmaakborstel.

Je kunt je hond er dus niet alleen mee scheren, maar ook kammen en de nageltjes bijwerken. Dat alles voor een zeer betaalbare prijs. Het is geen super professionele set, maar prima voor thuisgebruik.

De tondeuse is gemaakt van koper en kunststof en heeft een keramische mes. Hij is ongeveer een uur draadloos te gebruiken. In principe is de tondeuse geschikt voor elke vacht, maar er wordt wel aangeraden een lange vacht eerst wat bij te knippen.

Klant ervaringen: Een mooi, uitgebreid setje voor een goede prijs! Handig in gebruik en van goede kwaliteit. Een echte aanrader!

Samengevat:

 • Merk: PetSpecials™
 • Titanium scheerkop
 • Keramische mes
 • Inclusief: 1x professionele dierentondeuse, 4x opzetstuk (3mm, 6mm, 9mm, 12mm), 1x schaar, 1x kam, 1x nagelschaar, 1x vijl, 1x schoonmaakborstel.
 • 1 uur draadloos te gebruiken
 • Met accu (6 uur opladen)
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Zeer uitgebreid

Koop deze tondeuse via Bol.com

Duvo Clipper 208 Tondeuse Set – Professionele kwaliteit

hondentondeuse duvo

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Heb je liever een echt goede, professionele tondeuse van een bekend merk? En ben je bereid wat meer geld uit te geven? Dan is deze Duvo+ Clipper 208 Tondeuse set jouw beste keus!

Duvo+ staat bekend om zijn A-merk kwaliteit dieren producten. Deze tondeuse is een krachtige herlaadbare en draadloze designscheermachine voor dagelijks intensief gebruik.

De tondeuse is gemaakt van kunststof met een verchroomde speciaal geslepen snijkop. De set bestaat uit scherpe messen, oplaadstation, smeerproduct en een reinigingsborstel.

De batterij gaat lang mee en komt inclusief oplader. Het product is lichtgewicht en maakt werkt erg stil. Dus ben je op zoek naar een professionele tondeuse voor thuis? Dan is dit een goeie optie.

Klant ervaringen: Scheert ontzettend makkelijk, ook bij dikke haren. Geluidloos en de batterij gaat inderdaad lang mee. Van zeer degelijke kwaliteit. Klitten moet je even voorzichtig mee zijn, maar lukt ook. Hij ligt lekker in de hand.

Samengevat:

 • Merk: Duvo+
 • Verchroomde scheerkop
 • Kunststof
 • Professionele kwaliteit
 • Set inclusief: mes, oplaadstation, smeerproduct, 3 opzetkammen en reinigingsborstel
 • Lichtgewicht
 • Stille motor
 • Batterij gaat lang mee
 • Zeer hoge kwaliteit
 • Kan dagelijks gebruik aan

Shop de hondentondeuse van Duvo+ via Bol.com

Waarom een tondeuse aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen om een tondeuse aan te schaffen voor thuisgebruik.

Kosten besparen – De meest voor de hand liggende reden is kosten besparen. Als je leert hoe je jouw hond op de juiste manier scheert, kan dit je heel veel geld schelen. Voor sommige langharige rassen wordt 4-8 x per jaar scheren aangeraden. Reken maar uit hoeveel je bespaard!

Tussendoor bijwerken – Ga je liever wel een paar keer per jaar naar de salon voor een professionele scheerbeurt? Dan nog is een tondeuse set handig om je viervoeter tussendoor bij te werken. Bijvoorbeeld wanneer de haartjes in het gezicht lang groeien en daardoor voor de oogjes gaan hangen.  Tussendoor bijwerken is dan de perfecte oplossing.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn niet alleen voordelen, maar ook nadelen waar je rekening mee moet houden.

Niet elke vacht kan zomaar kort geschoren worden. Sommige rassen hebben een dubbele vacht of kroeshaar, dat door verkeerd afscheren verpest kan worden. Het kan dan zijn dat de vacht nooit meer ‘normaal’ groeit.

Doe dus research naar de juiste manier van trimmen en scheren. En bij twijfel kun je beter een tondeuse kopen om de vacht tussendoor een beetje bij te werken. De grote trim- of scheerbeurten laat je dan over aan een professional.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tondeuse?

Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een hondentondeuse.

Scheerkop – Wordt de scheerkop warm? Een hondentondeuse is veelal gemaakt met keramische messen, die niet zo heel warm worden. Kijk hier naar bij het aanschaffen van een tondeuse. Maar let hier ook op tijdens het scheren.

Kwaliteit – Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar. Kijk hierbij naar het doeleinde. Wil je alleen af en toe de oogjes bijwerken? Of heb je de tondeuse heel vaak nodig? Geef in dat geval wat meer geld uit om een professionele tondeuse te kopen. Dit scheelt je sowieso op lange termijn geld, maar ook heel veel bloed, zweet en tranen!

Motor – Sommige honden vinden het geluid van een tondeuse eng. Ze blijven dan niet goed stil staan. Daarom is het een goed idee om te kijken of de motor stil of geluidloos is. Dit kan een heleboel geworstel schelen.

Draadloos – Je kunt het waarschijnlijk al raden, maar als je een hond gaat scheren is het handig om een draadloze tondeuse te gebruiken. Een mens kun je vertellen dat hij een halfuur stil moet zitten, maar een hond natuurlijk niet. Je zult je dus, hoe braaf je hond ook is, in vele bochten moeten wringen. Met een draadloze tondeuse gaat dit toch wat makkelijker.

Betrouwbaarheid – Vandaag de dag zijn er veel goedkope producten op de markt. Goedkoop is natuurlijk niet standaard gelijk aan duurkoop, maar het is wel goed om je research te doen. Helemaal bij een tondeuse. Voor de producten in dit artikel heb ik dit al voor je gedaan. Wil je toch verder kijken naar een andere tondeuse? Lees dan vooral goed de recensies door.

Nawoord

In dit artikel heb ik je drie verschillende opties gegeven, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Natuurlijk zijn er vele andere producten op de markt, maar dit zijn naar mijn idee de beste opties. Houd er rekening mee dat niet elke vacht geschikt is om zomaar af te scheren. Sommige dubbele vachten en kroes vachten zijn hierdoor voor altijd verpest. Doe dus even research naar de vacht van jouw hond of win advies in bij een trimmer. Succes met trimmen!

Recent Posts