Beste halsband en riem voor Golden Retriever


beste halsband riem golden retriever

Heb je een lieve, trouwe Golden Retriever en ben je op zoek naar een goeie halsband en bijpassende riem? Dan zit je op de juiste plek! Er is zoveel keuze, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel heb ik een aantal aanraders op een rijtje gezet.

Ik heb bij het selecteren van de producten gekeken naar prijs, kwaliteit, look, merk, betrouwbaarheid, populariteit en klant recensies. Voor sommige producten heb ik ook een goedkoper alternatief genoemd.

In dit artikel:

  • Beste halsband en riem voor pup
  • Beste leren halsband
  • Beste leren riem
  • Beste nylon halsband
  • Beste uitlooplijn
  • Beste tuig

Beste halsband voor een Golden Retriever puppy

16 mm x 26-40 cm

beste halsband golden retriever puppy

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze nylon halsband van Rogz for Dogs heeft een afmeting van 16 mm x 26-40 cm en is hiermee zeer geschikt voor retriever pups. Voor een pup heb je een flexibel halsbandje nodig die je makkelijk om en af kunt doen. Een halsband die in lengte verstelbaar is, zodat het met je pup mee kan groeien.

Een nylon halsband is lichtgewicht en flexibel, maar wel sterk. De halsband is makkelijk om en af te doen met behulp van het klik systeem. De beschikbare kleuren zijn turquoise, zwart, groen, geel en roze.

Bijpassende riem: Rogz for Dogs looplijn. De riem heeft een breedte van 16 mm en een lengte tot 1,4 meter. Ook de riem is beschikbaar in meerdere kleuren, die matchen bij de halsband.

Wil je toch liever een leren riempje voor een Golden Retriever pup? Dan raad ik je deze leren riem aan.

Beste leren halsband voor Golden Retriever

3,8 x 46 x 56 cm

beste leren halsband golden retriever

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren halsband van Rosewood is stevig en heeft een mooie, luxe look en afwerking. De halsband heeft een afmeting van 3,8 x 46 x 56 cm. Een Golden Retriever heeft een nekomvang tussen de 41-61 cm. Hiermee val je vaak net tussen twee maten in. Meet de nek van je hond op om te zien of je een maat L of XL  nodig hebt.   

De halsband is gemaakt van leer in een donkerbruine of tan bruine kleur met roze contrast stiksels. Het product is stevig en duurzaam. Het leer is dik en sterk en rekt niet uit, wat bij halsbanden van soepel en dun leer soms het geval is.

Goedkoper alternatief: Deze leren halsband van Nobby.

Beste leren riem voor Golden Retriever

van 1,9 x 100 cm

beste leren riem labrador

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren riem hoort bij de Rosewood halsband die we hierboven hebben genoemd. Een stevige, duurzame riem met een mooie afwerking.

De riem heeft een afmeting van 1,9 x 100 cm en is beschikbaar in donkerbruin met roze stiksels en gouden accenten en zwart met blauwe stiksels en zilveren accenten. Een stevige en duurzame riem die lang goed blijft en niet uitrekt na verloop van tijd, zoals het geval is bij riemen van dun, soepel leer.

Beste nylon halsband voor Golden Retriever

beste nylon halsband labrador retriever

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Geef je de voorkeur aan een nylon riem omdat deze bijvoorbeeld lichtgewicht is en super sterk? Dan is deze halsband van Red Dingo een goeie optie voor je Retriever.

De halsband is gemaakt van sterke nylon en heeft een afmeting van 25mm x 41-62cm. De halsband heeft een correctiestuk, zodat de halsband niet over het hoofd van je hond glipt als je een ruk aan de riem geeft.  

Beschikbaar in vele verschillende kleuren zoals: oranje, bruin, groen, lime, paars, rood, roze, turquoise, zwart, geel en grijs.

Beste uitlooplijn voor Golden Retriever

5 m

beste uitlooplijn golden retriever riem

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze stevige uitlooplijn van het merk Flexi is gemaakt van kunststof met een platte, tape lijn, dus geen ronde lijn. De lijn is geschikt voor honden tot 50 kg en een Golden Retriever zit daar met zijn 25-35 kg ruim onder.  

De uitlooplijn heeft een ergonomisch handvat en ligt dus lekker in de hand. De nylon riem rolt soepel af en heeft een innovatief remsysteem. Met stevige, verchroomde haak. Hij is verkrijgbaar in zwart, blauw en rood.

Beste tuig voor Golden Retriever

Maat S t/m XXL

beste tuig golden retriever

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Dit harnas van het merk Hunter is zeer populair bij veel Retriever baasjes. Het is een stevig, nylon tuig met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Het tuigje zit super comfortabel, doordat de gehele binnenkant voorzien is van padding.

Het tuig is om en af te doen met behulp van een stevige klik sluiting. Een mooi, sterk design dat comfortabel zit en handig in gebruik is. Door de padding neemt het tuigje wel vocht op, dus als je Retriever ermee gaat zwemmen zul je hem even goed moeten laten drogen.

Dit tuig is beschikbaar in meerdere maten. De maat XL is geschikt voor honden met een borstomvang tussen de 65-80 cm en de XXL voor honden met een borstomvang tussen de 82-105 cm. Een borstomvang van een Golden Retriever ligt (grof ingeschat) tussen de 75-85 cm dus je zou je hond echt even op moeten meten om de juiste maat te kunnen kiezen.

Dit doe je door een meetlint rond de borst, net achter de voorpoten te plaatsen. Van boven naar beneden, rondom de borst. (Hunter geeft dit ook aan m.b.v. een afbeelding bij het product).

Nawoord

Hiermee heb je hopelijk een volledige lijst waarmee je aan de slag kunt. Een goede en passende halsband is belangrijk tijdens het wandelen. Een te strakke halsband kan gaan schuren en irriteren. Een te losse halsband kan afschieten als je aan de lijn trekt. Succes met het vinden van het product dat het beste bij jou en jouw Golden Retriever past!

Recent Posts