Beste halsband en riem voor Duitse Herder


Duitse herder beste halsband riem tuig harnas

Heb je een intelligente en loyale Duitse Herder en ben je op zoek naar een goeie halsband en bijpassende riem? Dan zit je op de juiste plek! Er is zoveel keuze, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel heb ik een aantal aanraders op een rijtje gezet.

Ik heb bij het selecteren van de producten gekeken naar prijs, kwaliteit, look, merk, betrouwbaarheid, populariteit en klant recensies. Voor sommige producten heb ik ook een goedkoper alternatief genoemd.

In dit artikel:

  • Beste halsband en riem voor pup
  • Beste leren halsband
  • Beste leren riem
  • Beste nylon halsband
  • Beste uitlooplijn
  • Beste tuig

Welke maat?

Het is handig om de maten van je hond op te meten als je online gaat shoppen. De nekomvang van een Duitse herder ligt gemiddeld tussen de 46-70 cm. Het gewicht ligt tussen de 22-40 kg en de borstomvang tussen de 74-98 cm.

Jouw herder kan natuurlijk klein of groot uitvallen. Meet je hond dus altijd voor de zekerheid op, zodat je er vrijwel zeker van bent dat de halsband of het tuigje past. Zeker bij een tuig is het zeer belangrijk dat het product goed zit en niet gaat snijden.

Beste halsband voor een Duitse Herder puppy

16 mm x 26-40 cm

beste halsband duitse herder puppy

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze nylon halsband van Rogz for Dogs heeft een afmeting van 16 mm x 26-40 cm en is hiermee zeer geschikt voor herder pups. Bij het kiezen van een halsband voor je pup is het belangrijk dat hij flexibel en lichtgewicht is, makkelijk om- en af te doen is en dat hij verstelbaar is, zodat de halsband met je pup mee kan groeien. 

Deze nylon halsband is lichtgewicht en flexibel, maar wel sterk. De halsband is makkelijk om en af te doen met behulp van het klik systeem. De beschikbare kleuren zijn turquoise, zwart, groen, geel en roze.

Bijpassende riem: Rogz for Dogs looplijn. De riem heeft een breedte van 16 mm en een lengte tot 1,4 meter. Ook de riem is beschikbaar in meerdere kleuren, die matchen bij de halsband.

Wil je toch liever een leren riempje voor een Duitse Herder pup? Dan raad ik je deze leren riem aan.

Beste leren halsband voor Duitse Herder

3,8 x 46 x 56 cm

beste leren halsband duitse herder

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren halsband van Rosewood is stevig en heeft een mooie, luxe look en afwerking. De halsband is gemaakt van leer in een donkerbruine of tan bruine kleur met roze contrast stiksels.

Het product is stevig en duurzaam. Het leer is dik en sterk en rekt niet uit, wat bij halsbanden van soepel en dun leer soms het geval is.

De halsband heeft een afmeting van 3,8 x 46 x 56 cm. Een Duitse Herder heeft een nekomvang tussen de 46-70 cm. Er kan dus veel verschil tussen zitten. Meet de nek van je hond dus voor de zekerheid op, om er zeker van te zijn of je maat L of XL nodig hebt.    

Goedkoper alternatief: Deze leren halsband van Nobby.

Beste leren riem voor Duitse Herder

van 1,9 x 100 cm

beste leren riem duitse herder

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze leren riem hoort bij de Rosewood halsband die we hierboven hebben genoemd. Een stevige, duurzame riem met een mooie afwerking.

De riem heeft een afmeting van 1,9 x 100 cm en is beschikbaar in donkerbruin met roze stiksels en gouden accenten en zwart met blauwe stiksels en zilveren accenten.

Een stevige en duurzame riem die lang goed blijft en niet uitrekt na verloop van tijd, zoals het geval is bij riemen van dun, soepel leer.

Beste nylon halsband voor Duitse Herder

25mm x 41-62cm

beste nylon halsband duitse herder

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Geef je de voorkeur aan een nylon riem omdat deze bijvoorbeeld lichtgewicht is en super sterk? Dan is deze halsband van Red Dingo een goeie optie voor je Herder.

De halsband is gemaakt van sterke nylon en heeft een correctiestuk, zodat de halsband niet over het hoofd van je hond glipt als je een ruk aan de riem geeft.

De halsband heeft een afmeting van 25mm x 41-62cm. Ook hier is het belangrijk om de nek van je Duitse Herder op te meten, omdat de nekomvang van een Duitse Herder varieert tussen de 46-70 cm. Is jouw herder aan de grove kant? Koop dan een maatje groter.

Beschikbaar in vele verschillende kleuren zoals: oranje, bruin, groen, lime, paars, rood, roze, turquoise, zwart, geel en grijs.

Beste uitlooplijn voor Duitse Herder

5 m

beste uitlooplijn labrador riem

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze stevige uitlooplijn van het merk Flexi is gemaakt van kunststof met een platte, tape lijn, dus geen ronde lijn. De uitlooplijn heeft een ergonomisch handvat en ligt dus lekker in de hand. 

De lijn is geschikt voor honden tot 50 kg en een Duitse Herder zit daar met zijn 22-40 kg ruim onder.  

De nylon riem rolt soepel af, heeft een stevige, verchroomde haak en een innovatief remsysteem.

Verkrijgbaar in zwart, rood en blauw.  

Beste tuig voor Duitse Herder

tuig stafford hond

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Wil je tijdens het wandelen iets meer grip op je Duitse Herder? Dan is een tuigje of harnas misschien iets voor jou. Dit harnas van Julius K9 is één van de meest populairste modellen op de markt.

Dit harnas is gemaakt van zeer stevig, slijtvast nylon materiaal met groot Julius K9 logo. De binnenkant is gevoerd, waardoor het tuigje zeer zacht en comfortabel is. Het tuig bevat een reflecterende borstband, een handvat voor extra grip en een stevige ring om de riem aan te bevestigen.

Waarschijnlijk heb je maat XXL nodig. Deze heeft een buikband 71 t/m 96 en is zo’n 4 cm breed. Meet de borst voor de zekerheid even na. Het is belangrijk dat het tuigje perfect zit. Een te groot tuig kan uit glippen als je aan de riem trekt en een te klein tuigje snijd in de huid.

Hoe meet je de borstomvang van je hond op? Meet de borst rondom van boven (rug) naar onder (borst) op de plek net achter de voorpoten. Julius K9 heeft bij zijn producten ook een duidelijke afbeelding hiervan, waar ze laten zien wat je op moet meten.

Nawoord

Hiermee heb je hopelijk een volledige lijst waarmee je aan de slag kunt. Een goede en passende halsband is belangrijk tijdens het wandelen. Een te strakke halsband kan gaan schuren en irriteren. Een te losse halsband kan afschieten als je aan de lijn trekt. Succes met het vinden van het product dat het beste bij jou en jouw Duitse Herder past!

Recent Posts