Welke Bench voor een Franse Bulldog?


Franse bulldog karakter

Een bench is een metalen, opvouwbare kooi die af te sluiten is met een deurtje. Een bench is een handig hulpmiddel wanneer je een Franse bulldog puppy zindelijk wilt maken. Ook voelen veel honden zich veilig en geborgen in een bench. Een plekje waar je Franse bulldog zich even rustig terug kan trekken.

Heb ik een aparte bench nodig voor een pup en volwassen Franse bulldog?

In principe heb je aan één bench genoeg. Het is wel belangrijk om een aanpassing te doen aan de “volwassen bench” als je deze gebruikt voor een pup. Als er teveel ruimte overblijft in de bench, kan de pup deze ruimte namelijk gaan gebruiken als toilet, als hij of zij ’s nachts nodig moet.

Een handige tip is om de overige ruimte op te vullen met bijvoorbeeld een kratje of doos. Hierdoor blijft er geen extra ruimte over. En een hond zal zijn behoefte niet doen op de plek waar hij slaapt.

Sommige honden vinden het prettiger in een gesloten ruimte. Je kunt dit effect creëren door een doek over de bench te leggen.  

Welke bench voor je Franse Bulldog pup?

Zoals ik net al aangaf is het niet per sé nodig om een speciale bench voor je pup te kopen, mits je een aanpassing doet aan de grotere bench. Wil je liever wel een aparte bench aanschaffen, lees dan verder.

Een Franse bulldog pup van ongeveer 9 weken weegt tussen de 2-3 kilo. Als ze de leeftijd van 3 maand bereiken wegen ze zo’n 3-5 kilo. Ze zijn als pupje dus echt heel klein en schattig. Daar hoort een kleine, schattige bench bij!

franse bulldog pup bench

Deze bench van het merk Adori heeft een afmeting van 47 x 30 x 37 cm. Het is een goeie én betaalbare bench. Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

De bench is gemaakt van metaal met een zwarte coating. Hij heeft een kunststof, uitneembare onderbak. Er wordt geen kussen bij geleverd, dus het is verstandig om die nog even aan te schaffen. Wat ik zelf doe en wat mijn hond ook prettig vindt: koop een goedkoop fleecekleedje en vouw die een paar keer dubbel. Als je hondje dan een keer een ongelukje heeft is het ook geen ramp.

De bench heeft twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. Elk zijn af te sluiten met een stevig schuifslot. Hij is geheel inklapbaar, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Door zijn betaalbare prijs is het ook een goede optie om aan te schaffen voor in een vakantie huis of voor bij de vaste oppas.

Welke bench voor een volwassen Franse bulldog?

Een volwassen Franse bulldog is natuurlijk een stukje groter en zwaarder dan een pup. Een volwassen hond weegt tussen de 8-14 kilo en hebben een schouderhoogte van zo’n 25 tot 35 cm. Ze zouden net in de bovenstaande bench passen, maar er blijft dan geen ruimte over.

Standaard bench voor Franse bulldog

62 x 44 x 50 cm

Gun je volwassen Frenchie iets meer ruimte om languit te liggen met deze “volwassen” bench. Je houdt dan ook ruimte over voor eventueel een voerbakje en/of waterbak.

Deze bench in maat S heeft een afmeting van 62 x 44 x 50 cm. Hij is geschikt voor honden tussen de 5-15 kilo. Is jouw Frenchie aan de grote of zware kant en weegt hij meer dan 15 kilo? Dan kun je wellicht beter een slag groter nemen. (klik hier voor de bench in maat M 76 x 46 x 51 cm)

De bench is gemaakt van metaal met zwarte coating en is voorzien van twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. De bench is makkelijk in elkaar te vouwen, zodat je hem kunt vervoeren.

De stevige onderbak is uitneembaar, zodat je hem makkelijk schoon kunt maken, bijvoorbeeld bij ongelukjes.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Heavy-duty bench voor franse bulldog

Is jouw Franse bulldog een echte kauwer, sloper of uitbreker? Dan heb je aan bovenstaande bench waarschijnlijk niet genoeg. Je hebt dan het echte zware geschut nodig, een heavy-duty bench.

Deze Heavy-duty bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 79 x 53 x61 cm en is dus net ietsje groter dan de bovengenoemde bench. Ben je bang dat je hond gaat plassen in de kleine ruimte die eventueel over is? Maak er dan een kleine verhoging in met behulp van een doos o.i.d. zodat je hond geen ruimte overhoudt.

De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar. De bench is natuurlijk wel een stukje prijziger dan de bovengenoemde, basic optie, maar is dan ook een stuk duurzamer. Extra handig, de bench is voorzien van wieltjes en is hierdoor makkelijk (en zonder schade te maken) te verplaatsen.  

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Reisbench voor Franse bulldog

70 x 52 x 52 cm

Als je naar de dierenarts moet, naar een hondenshow gaat of op vakantie gaat, is een reisbench wel zo handig. Deze reisbench van het merk Topmast is van top kwaliteit. De maat L is geschikt voor honden van 10-18 kilo, zoals de Franse bulldog.

Deze variant is rood, maar de bench is ook beschikbaar in blauw en beige. De bench heeft een afmeting van 70 x 52 x 52 cm en is gemaakt van een sterke, nylon stof. Daarnaast bevat het een gepoedercoat frame, voor extra stevigheid wanneer hij staat.

Aan alle kanten zit een raampje, waarvan twee stuks door middel van een ‘rolgordijntje’ dicht kunnen worden gemaakt. De bench is aan twee kanten open te ritsen, aan de voorkant en zijkant.

De tas is makkelijk op te vouwen tot een klein, plat pakketje. Zo neemt hij nauwelijks ruimte in als hij opgeborgen moet worden. De tas is voorzien van twee stevige hendels en een extra tasje voor accessoires.

Klik hier voor de beste prijs op Bol.com

Hoe lang mag een pup in de bench

Een pup moet veel vaker plassen dan een volwassen hond. Om deze reden kan een pup het niet zo lang volhouden in de bench. Hieronder en grove richtlijn:

Tot 10 weken – 30-60 minuten

11 – 16 weken – 1-4 uur

Na 17 weken – 4-5 uur

Hoe krijg je jouw hond in de bench?

Zet de bench bij voorkeur op een rustige plek, ergens in een hoek. Het liefst op een plek waar je hond jouw ondertussen in de gaten kan houden.

Is jouw hond totaal geen bench gewend en moet hij het helemaal aanleren? Start dan door de bench deur open te laten. Leg speeltjes en lekkers in de bench zodat hij erin gaat. Langzaamaan kun je de deur dicht doen. Eerst korte periodes, dan steeds iets langer.

Sommige honden vinden het prettig om ook een kleed over de bench te hebben, zodat het een dicht en geborgen plekje wordt.

Nawoord

Ik hoop dat je hiermee genoeg informatie en tips hebt om een goede bench voor jouw lieve Frenchie uit te zoeken. Succes!

Recent Posts