Beste Bench voor Duitse Herder


duitse herder

Een bench is een ontzettend handig hulpmiddel om verschillende redenen. Je kunt het goed gebruiken om je Duitse Herder pup of hond te trainen, maar ook gebruiken als slaapplek of een plekje waar je hond zich terug kan trekken. Het aanbod benches is enorm groot. Maar welke maat heb je nu echt nodig voor een Duitse Herder? In dit artikel vertel ik je alles wat je hierover moet weten.

Ik heb bij het selecteren van de beste benches gekeken naar populariteit, kwaliteit, merk, doeleinde, prijs en klant ervaringen.

Bench voor Duitse Herder puppy

Ik ga met de deur in huis vallen, je hebt niet per sé een aparte bench nodig voor een pup. Natuurlijk zit er qua grootte en gewicht een enorm verschil tussen een Duitse herder pup en een volwassen hond, maar je zou een grote bench kunnen kopen en deze kunnen verkleinen. Bijvoorbeeld door middel van een krat of doos.

Voor een Duitse Herder pup is een middelgrote bench van circa 76 cm geschikt. Onze aanrader? Deze bench van Beeztees.

Bench beeztees puppy

Standaard bench voor Duitse Herder

Deze bench in maat XXL is geschikt voor grotere honden, zoals de Duitse Herder. Het is een bench in een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

beste hondenbench newfoundlander berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

De bench heeft een afmeting van 121 x 74 x 81 cm en is gemaakt van 3 mm dik draad in zwarte kleur. De bench heeft twee deuren die elk voorzien zijn van twee schuifsloten. Het heeft een stevige onderbak met antislip laag.

Er zit geen kussen of matje bij, wat sommige honden wel zo prettig vinden. Deze zul je er dus apart bij moeten kopen. De bench is helemaal op te vouwen tot een plat pakket. Zo kun je de bench makkelijk opbergen of meenemen. Al met al is dit een fijne bench voor een mooi prijsje.

Koop deze bench via bol.com

Als je hond een sloper is, of in sommige situaties heel bang is en uit wil breken, dan is deze standaard bench niet voldoende. Ga dan voor de heavy-duty optie hieronder.

Heavy-Duty bench voor Duitse Herder

Heb je een hond die angstig of druk is in de bench en probeert uit te breken? Dan is de bovenstaande bench niet geschikt. Je hebt dan een stevige, heavy-duty bench nodig. Één met extra versteviging waarvan het gaas niet meebuigt.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Deze Heavy-duty XXL bench van het merk Duvo+ heeft een afmeting van 123 x 75 x 81cm en is daarmee geschikt voor grote hondenrassen zoals de Duitse Herder. 

De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar. Extra handig, de bench is voorzien van wieltjes en is hierdoor makkelijk (en zonder schade te maken) te verplaatsen. 

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Reisbench voor Duitse Herder

Als je naar de dierenarts gaat of veel met de auto reist is een reisbench misschien een goeie optie voor jou. Deze XXXXL reisbench van het merk TecTake is perfect voor een volwassen Duitse Herder.

Klik hier voor de meest recente prijs op bol.com

De reisbench is gemaakt van stevig nylon materiaal in de kleur beige en heeft een afmeting van 122 x 79 x 78,5. De bench is beschikbaar in verschillende maten, van maat S t/m 4XL. De bench is voorzien van een lichtgewicht, metalen frame voor extra stevigheid.

Alle kanten zijn voorzien van mesh, dus de ventilatie is optimaal. De bench is op drie plekken te openen: de voorkant, zijkant en bovenkant. Voorzien van stevige handvaten en verschillende opbergvakken.

Makkelijk te reinigen (droogt ook snel) en de onderkant is uitneembaar. Handig als je hond een ongelukje heeft gehad.

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Waarom een bench?

Een bench is een handig hulpmiddel om je puppy of volwassen hond mee te trainen of rust te geven. Soms heeft een hond rust nodig, vooral als er andere dieren of kinderen in huis zijn. In de bench kun je je hond die rust geven, zonder dat je hem in de gaten hoeft te houden.

Een bench kan ook erg handig zijn wanneer de dierenarts je hond rust heeft aangeraden, bijvoorbeeld wanneer hij zich bezeert heeft of wanneer er een ingreep is gedaan. De bench dwingt je hond rustig aan te doen, zodat hij of zij zichzelf niet verder kan verwonden.

Zelfde bench voor een pup als volwassen hond?

Het is van belang dat de bench qua afmeting precies goed is. Als je een pup hebt en deze laat slapen in een veel te grote bench, is de kans groot dat hij zijn behoefte gaat doen in het ‘lege stuk’.

Het is absoluut niet nodig om een aparte, kleinere bench voor een pup te kopen. Zet simpelweg een krat of doos op de kop in het lege gedeelte van de bench. Zo verklein je de ruimte en blijft er geen ruimte over voor een plasje of poepje.

Hoe lang mag een Duitse Herder in de bench?

Een slapende hond kan gemakkelijk een hele nacht volhouden in de bench. Het lichaam van je hond zorgt er namelijk voor dat hij of zij ’s nachts niet hoeven te plassen. Overdag moet een volwassen Duitse Herder om de 4-5 uur zijn behoefte doen. Houdt je hond dus niet langer in de bench dan dit.

Een paar tips:

  • Zorg ervoor dat je de hond voordat je hem in de bench stopt hebt uitgelaten.
  • Als je een bakje drinkwater in de bench achterlaat, vul deze dan niet helemaal. Anders moet je hond zo weer plassen.

Nawoord

Succes met het vinden van de perfecte bench voor jouw Duitse Herder! Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, mail ons gerust op info@honden-wereld.nl

Recent Posts