Beste Bench voor Berner Sennenhond


bench voor berner sennenhond

Een bench is een handige tool om je Berner sennen puppy zindelijk te maken, maar ook een fijne plek waar hij of zij zich terug kan trekken. Een Berner Sennen is een grote hond en past niet zomaar in de eerste de beste bench. Daarom heb ik een handig overzichtje voor je gemaakt, speciaal voor jouw grote viervoeter.

Heb ik een aparte bench nodig voor mijn Berner Sennen puppy?

Heb ik een aparte bench nodig voor een pup en een volwassen hond? Niet per sé. Hoewel er natuurlijk een heel groot verschil zit tussen het gewicht en grootte van de Berner Sennen pup en volwassen hond, kom je best weg met één bench. Mits je een kleine aanpassing doet.

Als je een pup in een veel te grote bench laat, gaat je pup waarschijnlijk zijn behoefte doen in het lege stuk. Een hond zal zijn behoefte niet doen op de plek waar hij slaapt, maar wel in de overige ruimte. En als dit eenmaal gebeurd, zit zijn geur in de bench en zal hij het vaker doen. Voorkomen dus!

Zet een krat of een doos op de kop in de bench om het slaapgedeelte te verkleinen. Je kunt ook een schot in de bench maken, die je later verwijderd.

Beste bench voor een Berner Sennen puppy

Het is geen vereiste een aparte bench voor je pup aan te schaffen. Maar misschien vind je dit wel prettiger, of misschien wil je de bench alleen gebruiken om je puppy zindelijk te maken. Deze bench is dan het meest geschikt. De bench heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Klik hier om de prijs op Bol.com te bekijken

Een Berner Sennen pup van 8-10 weken oud weegt gemiddeld tussen de 5,5-10,5 kg. Als ze drie maanden zijn ligt dit gewicht al op 15-18 kg. Ze zijn op deze leeftijd zo’n 35 cm hoog. Hij zit dus als pup al op een bench maat L.

Deze bench heeft een afmeting van 92 x 57 x 64 cm en is geschikt voor honden tussen de 15-30 kg. De bench is gemaakt van metaal met zwarte coating.

Hij heeft twee deurtjes (voorkant en zijkant) die elk voorzien zijn van twee slotjes. De onderplaat is uitneembaar, wat ideaal is als je pup een ongelukje heeft gehad. De bench is ook makkelijk in- en uit elkaar te halen. Dus handig voor op reis, of als je de bench op wilt bergen.

Beste standaard bench voor Berner Sennenhond

121 x 74 x 81 cm

beste hondenbench newfoundlander berner sennen

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Voor een volwassen Berner Sennenhond heb je toch een iets grotere bench nodig. Deze XXL bench heeft een afmeting van 121 x 74 x 81 cm en is gemaakt van stevig, A-merk kwaliteit 3 mm draad. De bench heeft een mooie, zwarte kleur.

Ook deze bench heeft een stevige onderbak met antislip laag en twee deuren, elk voorzien van twee stevige schuif sloten. De bench heeft een mooi prijsje.

De bench is makkelijk in- en uit te klappen en hierdoor makkelijker op te bergen. De bench is makkelijk schoon te houden.

Beste Heavy-Duty bench voor Berner Sennenhond

123 x 75 x 81 cm

Klik hier voor de meest recente prijs op Bol.com

Is jouw Berner Sennen wat angstig of probeert hij soms uit te breken? Dan is de bovengenoemde bench niet voldoende. Je hond zal waarschijnlijk de deurtjes verbuigen en zichzelf pijn doen tijdens zijn ontsnappingspoging.

Deze XXL heavy duty bench van het merk Duvo+ is in dit geval een stuk geschikter. De bench heeft een afmeting van 123 x 75 x 81 cm en is gemaakt van hoge kwaliteit metaal met antraciet/grijs epoxy coating. De bench heeft een deur met stevig schuifslot aan de voorkant, maar de bovenkant kan ook open.

De uitneembare onderbak is gemaakt van kunststof. Hij is prijziger dan de bovengenoemde bench, maar ook vele malen sterker. Het is het geld absoluut waard, naar mijn mening. Helemaal als jouw hond een uitbreker is en je wilt voorkomen dat hij zich bezeerd.

Onder de bench zijn vier wieltjes bevestigd, zodat je de ietwat zware bench makkelijk en moeiteloos kunt verplaatsen.

Hoe lang mag een Berner Sennen in de bench?

Een slapende hond kan gemakkelijk een hele nacht volhouden in de bench. Het lichaam van je hond zorgt er namelijk voor dat hij of zij ’s nachts niet hoeven te plassen. Overdag moet een volwassen hond om de 4-5 uur zijn behoefte doen. Laat je Berner Sennen hond dus niet langer dan deze tijd in de bench.

Laat je hond voordat je hem in de bench doet even uit, zodat zijn blaas leeg is.

Een puppy kan zijn behoefte helemaal nog niet zo goed ophouden. Doe je pup dus niet te lang in de bench, zolang als hij het kan ophouden!

Mijn Berner wil niet in de bench

Als je hond niet in de bench wil, is daar waarschijnlijk een reden voor. Is hij geen bench gewend, dan vind je hond het spannend en zul je het stapje voor stapje moeten aanleren. Een goeie tip is om je hond zijn brokjes te geven in de bench. 

Wil je hond van de één op de andere dag niet meer in de bench? Dan is er waarschijnlijk iets vervelends gebeurd terwijl hij in de bench zat. Dit kan iets duidelijks zijn, maar ook iets subtiels wat niet direct duidelijk is. Bijvoorbeeld: Je hebt een pan laten vallen terwijl je hond in de bench zat en dat maakte veel kabaal. Of het heeft een paar keer achter elkaar geonweerd, net op het moment dat je hond in de bench zat. Honden zijn meesters in connecties leggen, logisch of onlogisch.

Het kan ook zijn dat je hond altijd met straf in de bench moet en het nu gewoon helemaal zat is. In beide gevallen is het belangrijk dat de bench weer als iets positiefs gezien moet worden. Dat de bench weer gezien wordt als “veilige plek”. Je kunt dit trainen met snoepjes of door je hond zijn voer in de bench te geven.

Nawoord

Ik hoop dat ik je op weg heb geholpen in je zoektocht naar de perfecte bench voor jouw Berner Sennenhond. Ik ben zelf echt groot fan van deze prachtige honden!

Recent Posts